Atatürk Üniversitesi'nden Sektörlere Uzanan Deneyimler ve Tavsiyeler

Sraea

Site Sorumlusu
Yönetici
Okulu
Hukuk Fakültesi
Eğitim Durumu
Öğrenci

O Kampüsten Sizlere Mektup Var!​

Sevgili Atatürk Üniversiteli arkadaşlar,
Şu an belki dersliklerde koşturuyor, kütüphanede sabahlıyor ya da Erzurum'un o mis gibi havasını ciğerlerinize çekerken "Acaba mezun olduktan sonra ne olacak?" diye düşünüyorsunuz. Bu soru, hepimizin ortak sorusuydu. Bizler, o aynı soruların cevabını arayan, aynı yollardan yürümüş mezunlarınız olarak, tecrübelerimizi sizlerle paylaşmak için buradayız.
Bu başlık, üniversitenin sadece derslerden ibaret olmadığının, bir "hayat okulu" olduğunun kanıtı. Sektörün içinden, gerçek iş hayatına dair samimi itiraflar, altın değerinde tavsiyeler ve belki de hiç yerde bulamayacağınız kariyer tüyoları burada birikecek.

Bölüm 1: "Keşke Öğrenciyken Bilseydim!" Dediklerimiz​

Mezuniyet sonrası dönüp baktığımızda, hepimizin bir listesi var. İşte o ortak maddeler:
  • Not Ortalaması Önemli, Ama Her Şey Değil: Evet, iyi bir ortalamanız olsun. Ancak, bir firma sizi sadece notunuzla işe almıyor. Staj, gönüllü projeler, kulüp faaliyetleri ve "soft skills" (yumuşak beceriler) dediğimiz iletişim, takım çalışması, problem çözme yetenekleri, CV'nizin en az notunuz kadar değerli kısmı.
  • Network (İlişki Ağı) Sandığınızdan Daha Değerli: Üniversitede kurduğunuz her arkadaşlık, tanıştığınız her hoca, geleceğinizin bir parçası olabilir. LinkedIn profilinizi öğrenciyken oluşturun ve aktif kullanın. Hocalarınızın, mezun olmuş abi/ablalarınızın kapısını çekinmeden çalın. Bir kahve ısmarlayıp sohbet etmek, size onlarca kitaptan daha fazla vizyon kazandırabilir.
  • Erzurum, Bir Disiplin ve Dayanıklılık Okuludur: Soğuk hava, zorlu koşullar... Bunları bir engel olarak değil, sizi güçlendiren birer antrenman olarak görün. Burada kazandığınız disiplin ve dayanıklılık, iş hayatındaki zorluklar karşısında sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkaracak.

Bölüm 2: Sektör Sohbetleri: Mezunlarımız Anlatıyor​

İşte farklı alanlardaki mezunlarımızdan size kısa kısa mesajlar:

👨‍⚕️ Dr. Ahmet Y. (Tıp Fakültesi Mezunu)

"Değerli arkadaşlar, TUS süreci zorlu bir maraton. Ama unutmayın, temeliniz stajyerlik yıllarınızda atılıyor. Sadece derslere değil, hastalara ve pratiğe de odaklanın. Atatürk Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun hasta popülasyonu, size inanılmaz bir klinik tecrübe kazandırıyor. Bunun kıymetini bilin."

💻 Ayşe K. (Bilgisayar Mühendisliği Mezunu - Şu an bir FinTech şirketinde Takım Lideri)

"Kod yazmak tek başına yetmiyor. Öğrenciyken GitHub hesabınızı aktif tutun, kişisel projeler yapın. Kulüp takımlarında (ROBOTİK, IEEE gibi) yer alın. İngilizcenizi geliştirin. İstanbul'daki iş ilanlarında 'Atatürk Üniversitesi mezunu' görmek artık çok daha sık. Okulumuzun adı, sektörde sağlam bir itibar kazanıyor."

🏛️ Mehmet T. (İktisat Fakültesi Mezunu - Kaymakam Adayı)

"Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için erken hazırlanmaya başlayın. Ancak sınav odaklı da olsa, teorik iktisat ve işletme bilginizi asla hafife almayın. Mülakatlarda bu bilgi sizi fark ettiriyor. Üniversitenin değerli hocalarından ders alırken, sadece sınav için değil, öğrenmek için dinleyin."

✍️ Zeynep A. (Edebiyat Fakültesi/Türk Dili ve Edebiyatı Mezunu - İçerik Yöneticisi)

"Sevgili sosyal bilimciler, 'Bizim işimiz yok' yanılgısına düşmeyin. Yeteneklerinizi keşfedin. Ben öğrenciyken üniversitenin gazetesi ve sosyal medya hesaplarında gönüllü çalıştım. Bu deneyim, bugünkü kariyerimin temelini attı. Yazın, çizin, üretin. Dijital dünya, dil ve edebiyat bilen uzmanları arıyor."

Bölüm 3: Sizden Gelenler & Etkileşim​

Bu başlık sadece bizim mektuplarımızla sınırlı değil! Siz de sorularınızı aşağıya yazın:
  • "[Ben İşletme 2. sınıf öğrencisiyim, hangi programları öğrenmeliyim?]"
  • "[Mühendislik mezunları, staj için hangi firmaları önerirsiniz?]"
  • "[Atatürk Üniversitesi mezunu olmanın iş görüşmelerinde bir artısı oldu mu?]"
Biz mezunlar, bildiğimiz kadarıyla bu soruları cevaplamak için elimizden geleni yapacağız.

Sonuç: Siz de Bu Köprünün Bir Taşı Olacaksınız​

Unutmayın, Atatürk Üniversitesi sadece bir eğitim kurumu değil, hayat boyu sürecek bir aidiyettir. Bizler, sizler için birer köprüyüz. Bu köprüden güvenle yürüyün, hedeflerinize ulaşın. Ve bir gün siz de mezun olduğunuzda, buraya uğrayıp sizden sonraki nesillere bir ışık olun.
Gelecek, Atatürk Üniversitesi'nden geçecek!
Saygı ve sevgilerimizle.
Atatürk Üniversitesi Mezunları

Forum Yöneticisi Notu: Lütfen paylaşımlarınızı yaparken kişisel iletişim bilgilerinizi (telefon, e-posta) kamuya açık şekilde paylaşmayın. Özel mesaj (PM) özelliğini kullanın. Samimi ve yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterelim.

Son Mesajlar

Son Konular

Geri